Van stoer werkschip naar sfeervolle Captains Cabin

De Logeerboot

Aan boord van Logeerboot Visithor kun je de verhalen van vroeger als het ware voelen. In zijn vorige leven heette de boot Timmerbak 10, DE TIEN (1955). Een werkschip dat voor de gemeente Rotterdam meewerkte aan de herbouw van kades in de haven.

Pensionering zat er niet in voor deze ‘geen-woorden-maar-daden’-schuit. Het 21 meter lange en zes meter brede schip is na een liefdevolle metamorfose in twee prachtige scheeps-appartementen verdeeld. De appartementen zijn onafhankelijk van elkaar te betreden. Het ene appartement wordt bewoont door de eigenaar en voor bijzondere gelegenheden verhuurd. Het andere appartement, De Visithor 1, met de cosy Çaptain’s Cabin, kun je huren voor 2 personen.

ROTEB 10 Rotterdam

Het stoere schip werd in 1955 gebouwd en door de gemeente Rotterdam ingezet bij de wederopbouw van de Rotterdamse haven. “DE TIEN” was zijn eenvoudige ‘roepnaam’, want het werkschip was van ‘geen woorden, maar daden’. Het schip de werkte aan het herstel van de kades en afmeerpalen.

Nieuwe job

In  2007 kocht “Thor Evenementen” het schip. Na ruim een halve eeuw noeste havenarbeid voor Gemeente werken, het havenbedrijf en ROTEB krijgt de timmerbak een nieuwe functie in de Wijnhaven, als gastenverblijf, met uitzicht op andere imposante schepen in de Museumhaven.

metamorfose 2007

In de opbouw zijn royale scheepsramen geplaatst, op de plek waar ooit kleine patrijspoortjes zaten.

De laadmast en lieren op het bovendek zijn behouden gebleven. Het dek is sfeervol ingericht als uniek panorama terras.

Visithor 1 en Visithor 2

Na de verbouwing is het schip van buiten stoer en robuust gebleven, maar van binnen zijn de twee verblijven, comfortabel en romantisch geworden. De lichtkoepels zorgen voor veel daglicht en gezelligheid met zicht op de haven. 15 jaar lang hebben vele gasten hier gelogeerd.

De overname in 2020

De nieuwe eigenaren Ton en Trudy waren meteen verliefd op het schip maar wilden, behalve verhuren, ook op het schip wonen.

Een flinke verbouwing en renovatie volgde tot het weer als thuis voelde.

Overnachten Rotterdam op de Logeerboot