Historie van het schip

 

De Timmerbak 10  werd in 1955 gebouwd en door de gemeente Rotterdam ingezet bij de wederopbouw van de Rotterdamse haven. “DE TIEN” was zijn eenvoudige, maar passende naam, want het werkschip was van “geen woorden, maar daden”. Aanpakken dus, de timmerbak assisteerde bij kadewerkzaamheden en bij het plaatsen van afmeerpalen.

In het najaar van 2007 kocht Thor Evenementen het schip. Na ruim een halve eeuw noeste havenarbeid voor Gemeente werken, het havenbedrijf en Roteb mag de timmerbak uitrusten in de Wijnhaven, met uitzicht op andere gepensioneerde schuiten in de Museumhaven.
Na de verbouwing is DE TIEN van buiten stoer en robuust gebleven, maar van binnen zijn de twee appartementen, Visithor 1 en Visithor 2, comfortabel en romantisch geworden. De laadmast en lieren op het bovendek zijn behouden gebleven. Het dek is ingericht als uniek panorama terras. In de opbouw zijn royale scheepsramen geplaatst, op de plek waar ooit kleine patrijspoortjes zaten. De lichtkoekoeken zorgen voor veel daglicht.