Ontdek Rotterdam

 Wat gaan we doen in Rotterdam?

Lekker eten

 

De Witte de Withstraat op loopafstand, is vol met restaurantjes uit alle windstreken. Pal naast de Visithor ligt Vessel 11, een rood lichtschip met Britse culinaire specialiteiten. Stukje verderop in de Oude Haven staan de restaurantjes en terrassen zij aan zij aan het water. Keus genoeg op loopafstand dus.

Of ga op ontdekkingsreis naar de Kaap, waar je op het Deliplein heerlijke restaurantjes vindt. Vlakbij, aan het water ligt de Fenix Food Factory. Een oud pakhuis waar diverse makers van lekkere natuurlijke producten zijn verzameld.

 

 

Cultuur

 
Kunst kijken in het Museumkwartier (o.a. Boijmans van Beuningen). Vergeet ook niet de Kunsthal en het Maritiem Museum. Architectuur is te bewonderen in het NAi of in het echt vanaf de Erasmusbrug richting Kop van Zuid. Aan de voet van de Zwaan staat de Rotterdam van Rem Koolhaas. Filmpje met lekker hapje en mooi uitzicht en filmpje kunt u scoren in bioscoop LantarenVenster.   
 

Shoppen

 
De Witte de Withstraat en de Meent (alternatief en chic). De Koopgoot (ook chic). Een enorme markt op de Blaak op zaterdag en dinsdag, (met rommelmarkt). Gezelliger en Rotterdamser krijg je het niet. Ook Rotterdams is groot en groot is de Markthal, een overdekte culinaire markt ook op de Blaak.  
 

Festivals

 
Logeerboot Visithor ligt in het maritieme hart van de stad, de perfecte uitvalsbasis om de vele Rotterdamse festivals te bezoeken.
IFFR (International Film Festival Rotterdam)
North Sea Jazz
Eurovisie Songfestival – Ahoy Rotterdam
Marathon Rotterdam

Robin Rotterdam Unlimited (met o.a. Zomercarnaval)
 

Voor de wandelaars: NieuweMaasParcours

 
Langs de noord- en zuidoever van de Nieuwe Maas loopt een prachtige wandelroute. De route is in totaal 28 km, verdeeld in stukken van 3,5 km, met tunnels, bruggen en pontjes en prachtige uitzichten. Voor de routekaart zie www.nieuwemaasparcours.nl.

Meer info over Rotterdam op Rotterdam Info.