Van stoer werkschip naar sfeervolle Captains Cabin

De Logeerboot

Aan boord van Logeerboot Visithor kun je de verhalen van vroeger als het ware voelen. In zijn vorige leven heette de boot Timmerbak 10, DE TIEN (1955). Een werkschip dat voor de gemeente Rotterdam meewerkte aan de herbouw van kades in de haven.

Pensionering zat er niet in voor deze ‘geen-woorden-maar-daden’-schuit. Het 21 meter lange en zes meter brede schip is na een liefdevolle metamorfose in twee prachtige scheeps-appartementen verdeeld. De appartementen zijn onafhankelijk van elkaar te betreden. Het ene appartement wordt bewoont door de eigenaar en voor bijzondere gelegenheden verhuurd. Het andere appartement, De Visithor 1, met de cosy Çaptain’s Cabin, kun je huren voor 2 personen.

Timmerbak 10

Het stoere schip werd in 1955 gebouwd en door de gemeente Rotterdam ingezet bij de wederopbouw van de Rotterdamse haven. “DE TIEN” was zijn eenvoudige, maar passende naam, want het werkschip was van “geen woorden, maar daden”. Aanpakken dus, de timmerbak assisteerde bij kadewerkzaamheden en bij het plaatsen van afmeerpalen.

De Visithor

Na de verbouwing is DE TIEN van buiten stoer en robuust gebleven, maar van binnen zijn de twee verblijven, Visithor 1 en Visithor 2, comfortabel en romantisch geworden.

De laadmast en lieren op het bovendek zijn behouden gebleven. Het dek is ingericht als uniek panorama terras.

In de opbouw zijn royale scheepsramen geplaatst, op de plek waar ooit kleine patrijspoortjes zaten. De lichtkoekoeken zorgen voor veel daglicht

Nieuwe job

In het najaar van 2007 kocht “Thor Evenementen” het schip.

Na ruim een halve eeuw noeste havenarbeid voor Gemeente werken, het havenbedrijf en ROTEB krijgt de timmerbak een nieuwe functie in de Wijnhaven, met uitzicht op andere imposante schuiten in de Museumhaven.

Na de verbouwing

Is DE TIEN van buiten stoer en robuust gebleven, maar van binnen zijn de twee appartementen, Visithor 1 en Visithor 2, comfortabel en romantisch geworden. De laadmast en lieren op het bovendek zijn behouden gebleven. Het dek is ingericht als uniek panorama terras. In de opbouw zijn royale scheepsramen geplaatst, op de plek waar ooit kleine patrijspoortjes zaten. De lichtkoekoek ramen in het dek zorgen voor veel daglicht